Friday, April 19, 2013

GIRLS NIGHT OUT @OCEAN ROOM - Autumn Menu 2013


You did it again.... OCEAN ROOM!

I and my girls went for a girls night out to our favorite and BEST Japanese restaurant in Sydney!
(Last post about Ocean Room is here)

Big big thanks to Mildy, Ocean Room Manager, for the fabulous night.

We got there at 6:30, starting the night with a glass of nice & cold champagne:-)
We decided to go for the usual "Raita's Tasting Menu"
Pretty busy for Thursday night, still gorgeous view of Opera House.... I knew it would be a great night!


Starting with fresh Oysters, Rice crust in dashi & green tea with Umeboshi. Very sensitive, very Japanese.... and I wonder if Western could actually get these sensitive tastes, hoping they are not adding salt and kill these gorgeous dishes though..... 


Next plat was totally different - more Italian & Japanese fusion! But I have to say... I have never experienced like this dish. I can't explain what they are... you gotta try and taste it! 
Those Tomato chips are die for! 


Dishes continue with gorgeous home-made crunchy fish cake and bagna cauda vegetable home-made anchovy & garlic bath. OMG, you will have to try this anchovy & garlic oil!!!! SO YUM!!! 
You can seriously keep eating just steam vegetables with this oil. It doesn't taste strong anchovy but enough saltiness. Wow I loved it!!! 
This dish is called "ONSEN", hot spring in Japanese. Because Bagna Cauda means "Hot Bath (dip)" in Italian:-) Cute humor in a menu, I like that! 


Fish & Meat dishes to continue. Start with Miso cod and simmered pork belly with tofu which is my highlight of the night and finish with the main wagyu steak & king prawn. 
This simmered pork belly was so soft and it's melt in your mouth. The soup is so milky and tasty!!! Perfect dish for autumn, I really wanted to have another one. It's wrapped with special clean wraps and when it's served your waiter opens it for you. Oh my gosh... my mouth is watering again by remembering the dish lol 

The desert was old Japanese favorite, amaguri chestnut mont blanc:-) 
I am so full by then. 

Again, every single dish was divine! 

Oh, I should mention what we drunk too! 
We had NSW Hunter Valley Semillon and Sake from Iwate for fish, ah this Sake was so mild and easy to drink, yummy!!!! 
And don' forget this red - Brick Kiln Shiraz 2010 from SA. I really liked it. 
Oh - you could actually buy them online :-) $25 per a bottle?! AWESOME!!!  
Anyone want to share with me??? Otherwise I would drink it all by myself LOL

Anyway OCEAN ROOM! The BEST Japanese restaurant in Sydney, visit and enjoy your experience:-) 

Ground Level, Overseas Passenger Terminal/Circular Quay W
The Rocks NSW 2000
(02) 9252 9585



またまた行ってきました、オーシャンルーム。最近全くブログのアップしてなかったので、前回のポストはだいぶ前になりますが。。。ここから。
アンナちゃん、メグ、ユーカちゃんのお決まり女子会☆(アンナちゃんのブログはこっから
いつもお世話になってる、マイルディー (マネージャー)、今回もやっぱり素晴らしかったっす!
本当にありがとぉー!めちゃくちゃ美味しくって楽しい夜でした♡

今回の秋のテイスティングメニューはイタリアンをちょっと感じました。
毎度ですが、とっても新鮮なお魚、お肉、お野菜で素材の味を存分にいかしていて、さすがです!

オイスターとおしゃれなお茶漬けとシャンパンから始まり、今回初バッファローチーズとオリーブが液体状になってどーやって作ったのか全くわからないけど薄い皮包まれてる物にトマトチップスなどなど混ぜて食べるプレートを頂き、パリパリのフィッシュケーキと続いていきます。


シャンパンから白にかえて(今回は地元ハンターバリーのセミニョン)、出て来たのは今(か、ちょっと前?)に人気なお野菜のバーニャカウダ!なんとアンチョビは6ヶ月かかって作られたホームメイド!このがやばい!!!うまい!!!!アンチョビとニンニクが効いててどんだけでも温野菜がいけちゃう☆お料理名も「温泉」なんて、ちょっとシャレが入ってて可愛らしい♪

お魚は定番のタラと甘ミソソースとリゾット☆これ、超おいしい!でも!!!それを上回る一品が出て来てしまいました。豚の角煮?なのかな?特別な手作り豆腐と豆乳煮てあって、袋ごと閉じた状態で出されます。それをウェイターさんが目の前で切ってくれます。その瞬間の匂いがーーーーたまらない!!めちゃくちゃやらかくって味もしっかりしみ込んでて、絶品!!!!これが今回のメニューで一番好きぃ♡♡

一緒に飲んだ岩手のお酒も美味しかったぁ〜なんかマイルドですっごく飲みやすくって、コクコクいけちゃた!


ここで、お酒を赤にします。この赤、超好きな味だった!!すっごく深くって、でも飲みやすい。もっと飲めた(笑)で、ちょっと調べたら1ダース$300で買える?!超安いじゃん!!!Brick Kiln Shiraz 2010 これ、お勧めだわぁー☆誰か、一緒に買おうよぉぉー!(じゃないと一人で1ダース飲んじゃうよぅ)と、一緒に食べた和牛ステーキとエビフライもとっても美味しかったゎ♡
この時点で、もうお腹ははち切れそう。。。だけど、デザートはやっぱり別腹☆
出て来たのは女子必見の甘過ぎないモンブラン♡♡日本のこういう繊細なデザートってなかなか食べれないからうれしいぃ!!

今回もやっぱり裏切られなかった!!!オーシャンルーム。。。。素敵すぎ!
早くまた行きたいっ!次の女子会はどーしようねぇ?
みんなもシドニーに来たら行ってみてね〜☆☆

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3 comments:

  1. Had a really great night :) Do it again soon.

    Anna x

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    Replies
    1. 早いな!!!今、やっと完成させたばっかなのに(笑)
      読んでくれてありがとございますー☆☆
      ねーーーー♡超楽しかったねぇ!明日も楽しみ♪♪
      ねぇ、ねぇ、ワイン買わない??

      まどか

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